Skip to main content

Rosanna en Marjan na het winnen van de IJmond Werkt! Award in 2018


Onderneemster met lef Marjan Steenbergen opende begin 2016 Budgetbroodjes in Beverwijk. Ze weet zelf maar al te goed hoe het is: Tegen je zin en buiten je schuld om werkloos zijn en afhankelijk zijn van een uitkering. Je suf solliciteren maar door je leeftijd (50+) met allerlei smoesjes de deur gewezen worden. Met een rugzak vol ervaring, zowel in de horeca, MKB en als administratief medewerker, trok ze de stoute schoenen aan. Haar uitkering liep bijna af en ze zag geen andere mogelijkheid dan voor zichzelf te beginnen.

Met lef en vooral heel veel zin om weer aan de slag te gaan opende ze begin 2016 haar eigen franchise-onderneming Budgetbroodjes. Te vinden aan de Rietlanden 5 in Beverwijk. Een allround broodjescatering formule waar met name het bedrijfsleven gretig broodjes afneemt. Al snel werd het drukker en was er plek voor nieuw personeel. Juist omdat ze zelf uit een uitkeringssituatie kwam wilde ze nu iemand wél de kans geven die ze zelf niet kreeg. Ze benaderde het UWV, die haar naar het WSP verwees.

“Het uitzetten van een vacature bij het WSP werkt heel prettig.

Ten eerste krijg je niet te maken met honderden sollicitanten die solliciteren omdat ze dat nu eenmaal moeten vanuit de sollicitatieplicht. Ten tweede doet het WSP de eerste selectie en heb je dus meteen de zekerheid van geschikte, gemotiveerde sollicitanten.”

Rosanna is 4 jaar geleden gestart en is inmiddels de rechterhand van Marjan. Samantha is na een periode in Beverwijk te hebben gewerkt, verhuisd buiten de regio en elders werkzaam. Momenteel werkt Michelle vanuit het doelgroepregister bij Budget Broodjes, zij is na een proefperiode bij Budgetbroodjes in dienst getreden.

Margreet Hollema van het WerkgeversservicePunt over de samenwerking: “De wijze waarop de begeleiding van nieuwe medewerkers wordt opgepakt is bewonderingswaardig. Iedereen krijgt een kans ongeacht achtergrond. Er wordt veel tijd gestoken in de ondersteuning. Er is ontzettend veel geduld. Men krijgt meerdere kansen om dingen op te pakken. Fouten maken hoort er bij. Soms lukt het iemand echt niet om het voor elkaar te krijgen. Pas dan gaat men op goede voet uit elkaar.”

Tip van Marjan:

‘Geef iemand de kans die je zelf graag zou krijgen’

In 2018 won Budget Broodjes de IJmond Werkt! Award, een prijs voor werkgevers die zich extra inzetten voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bekijk hier de films op basis waarvan het publiek van IJmond Onderneemt hen tot winnaar koos:

Close Menu