Skip to main content

Kickboksschool Fightclub in Haarlem-Oost was woensdagmiddag 2 oktober het decor voor een bijeenkomst voor jongeren over werk vanwege de Week van het Werk. De organisatie was in handen van de Fightclub en het Werkgevers Service Punt (WSP) Zuid-Kennemerland en IJmond. Als verrassing lieten de freestyle-voetballer Soufiane Touzani én de Nederlands en wereldkampioenen kickboksen Ismael Londt en Achmed Salem hun kunsten zien.

De bijeenkomst was gericht op jongeren zonder startkwalificatie. Fightclub Haarlem is voor veel jongeren uit Schalkwijk en Parkwijk een ‘tweede thuis’ en daarmee een geschikte locatie om ze in contact te brengen met werkgevers. Eigenaar en trainer Jamal: ‘Door de werkgevers hier uit te nodigen helpen we de jongeren de eerste stap te zetten.’

Discipline en weerbaarheid
Floor Roduner, wethouder Sociale Zaken van de gemeente Haarlem opende de bijeenkomst. Roduner liet weten dat er warme banden zijn tussen Fightclub Haarlem en de gemeente en dat sport een uitstekend middel is om vaardigheden zoals discipline, weerbaarheid en respect te trainen. Vaardigheden die ook in de rest van het leven, zoals op het werk, goed van pas komen.

Bedrijven en organisaties
Behalve werkgevers zoals Manpower, Topstad, Van Vliet Flowergroup, de NS en HaproTech waren ook de gemeente Haarlem, Leren & Werken Haarlem, het Leerplein en Perspectief Leerwerkbedrijven aanwezig. Onder leiding van Mimoun Ouled Radi van Streetcornerwork presenteerden een aantal van hen zich – op sokken – in de trainingsruimte aan de jongeren. Mimoun stelde de presentatoren vragen die jongeren uit zichzelf niet snel stellen maar die wel belangrijk voor ze zijn zoals: Heb ik een startkwalificatie nodig? En krijg ik betaald tijdens een leerwerktraject?

Demo kickboksen
Tussen de presentaties door gaven Ismael Londt en Achmed Salem in de ring een sportieve demonstratie van een wedstrijd kickboksen. Zij zijn Nederlands en wereldkampioen kickboksen, in respectievelijk de zwaargewicht- en jeugdklasse. Daarnaast konden de bezoekers genieten van een hapje en een drankje verzorgd door leerlingen van Perspectief leerwerkbedrijven.

Mystery guest
Als verrassing liet ‘mystery guest’ Soufiane Touzani zien waarom hij als freestyle-voetballer op Instagram een miljoen volgers heeft. Onder luid gejuich van jongeren én werkgevers speelde hij in de ring een potje voetbal met zijn jeugdvriend Ismael Londt en mochten de bezoekers met hem poorten (bal tussen de benen schieten van je tegenstander).

Week van het Werk
De Week van het Werk is van 1 tot en met 3 oktober en is een actieweek waarin het Werkgevers Servicepunt (WSP) Zuid-Kennemerland en IJmond werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact brengt.
Het WSP is een samenwerking tussen het UWV, IJmond Werkt! En Spaarne Werkt Personeelsdiensten. Zowel jongeren, 50-plussers, statushouders, mensen met een (arbeids)beperking, als mensen vanuit een bijstandssituatie of met een WW-uitkering, worden bemiddeld naar werk.

Close Menu