
Van laaggeletterd naar volwaardig meedoen. Maak als werkgever het verschil: Werken aan de basisvaardigheden van werknemers betekent bouwen aan hun zelfvertrouwen en groei.
Meer dan 3 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. Ook op de werkvloer is laaggeletterdheid de realiteit van alledag – vaak zonder dat collega’s of leidinggevenden het doorhebben. En dat kan gevolgen hebben voor iemands werkplezier, veiligheid, productiviteit én ontwikkeling.
Praktische informatie
Wanneer? Dinsdag 4 november van 15.00 – 16.30 uur
Waar? Online
Voor wie? HR-professionals, leidinggevenden, arbo- en vitaliteitsadviseurs, werkgevers die werk willen maken van duurzame inzetbaarheid, inclusie en ontwikkeling op de werkvloer.
Programma
Tijdens deze interactieve bijeenkomst leer je hoe je laaggeletterdheid kunt herkennen en bespreekbaar maakt. Je krijgt praktische handvatten om in jouw organisatie een werkklimaat te creëren waarin iedereen zich kan ontwikkelen – passend bij de ambitie van een leven lang ontwikkelen en maatschappelijk verantwoord werkgeven (MVW). De volgende onderwerpen komen aan de orde:
- Wat is laaggeletterdheid en welke groepen hebben ermee te maken
- De belangrijkste feiten en cijfers op een rij
- Herken signalen van moeite met basisvaardigheden
- De impact op inzetbaarheid, veiligheid en mentaal welzijn
- Hoe open je het gesprek over taal, rekenen en digitale vaardigheden
- Praktische eerste stappen: duidelijke communicatie en verwijzen naar hulp
Wil jij ook het verschil maken voor medewerkers en inzetten op een leven lang leren? Meld je dan aan voor dit informatieve en praktische webinar op 4 november. Heb je nu al vragen, stel ze op info@denormaalstezaak.nl.
Dit event wordt georganiseerd door De Normaalste Zaak.