Skip to main content

‘Op een banenmarkt van het toenmalige CWI kwamen we toevallig in aanraking met IJmond Werkt! en het WerkgeversServicepunt. Vanuit dat contact kwam Richard bij ons werken en dat bleek een geweldige gozer. Toen hij na een paar jaar vertrok, zijn we bewust gaan werven via het WSP. Onze afweging hiervoor is simpel:

‘Bij een juiste match is er absoluut sprake van een win-winsituatie.’

“Het plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt levert veel op. Ten eerste dankbaarheid voor het bieden van werk. De motivatie en loyaliteit van de collega’s via het WSP is enorm hoog. Dit resulteert soms in extreme vrolijkheid op de werkvloer. Maar…

‘Het maakt m’n leidinggevenden ook bétere leidinggevenden.’

Er is een breder inlevingsvermogen nodig om deze collega’s optimaal te begeleiden en het kost meer tijd en geduld om een plaatsing te laten slagen.”

“We pakken dingen nu wel anders aan, ja. Onze keuzes zijn wellicht wat strategischer. We hebben in totaal twaalf fte’s, waarvan drie via het WSP en dat is ook wel de max. Qua bedrijfsvoering in principe niet, maar open communicatie en het helder stellen van grenzen is wel noodzakelijk bij deze collega’s. Je krijgt ook niet voor niets subsidie. En het WSP is daar helder in. Zij schetsen een goed beeld van mogelijkheden én beperkingen van kandidaten. Daar hebben we een betrouwbare partner aan. De jobcoach is wat ons betreft onmisbaar.”

Just Ritskes is samen met Eric Swier eigenaar van GraphicSign in Velserbroek, zij bevinden zich aan de Zadelmakerstraat 68. Website: graphicsign.nl

Close Menu