Skip to main content

Als werkgever wilt u natuurlijk graag uw vacatures invullen, maar in deze tijd is het vinden van geschikte medewerkers niet altijd makkelijk. Een methode die u kan helpen kandidaten te vinden, is Open Hiring. In dit blog vertellen we u hoe Open Hiring werkt, wat de voordelen zijn en hoe u hier binnen uw bedrijf mee aan de slag kunt.

Hoe werkt Open Hiring?

Bij Open Hiring stelt u als werkgever de minimale eisen voor de functie vast en opent u een wachtlijst waarop geïnteresseerde werkzoekenden hun naam kunnen zetten. De eerste persoon op de lijst krijgt de baan, zonder dat er een sollicitatiegesprek plaatsvindt. Vervolgens wordt de lijst gevolgd om toekomstige vacatures in te vullen. Hiermee krijgen mensen die vaak uitgesloten worden van de arbeidsmarkt, zoals mensen zonder diploma’s, een kans om werk te vinden.

De voordelen van Open Hiring

Open Hiring biedt niet alleen kansen aan werkzoekenden, maar biedt ook voordelen voor u als werkgever. Door de traditionele sollicitatieprocedures overboord te gooien, krijgt u toegang tot een veel grotere pool van kandidaten. Open Hiring biedt namelijk een kans aan mensen die normaal gesproken niet in aanmerking komen voor een baan vanwege hun achtergrond, opleiding of ervaring. Bovendien bespaart u kosten omdat er geen dure en langdurige wervingsprocedures zijn. In plaats daarvan kunt u zich concentreren op het ontwikkelen van een effectieve opleiding en begeleiding voor nieuwe medewerkers.

Andere bijkomstigheden bij Open Hiring

Bedrijven die Open Hiring omarmen, laten zien dat ze een sociaal verantwoordelijke werkgever zijn. Dit kan een positief effect hebben op het imago van uw bedrijf, omdat mensen en klanten zich aangetrokken voelen tot bedrijven die zich inzetten voor inclusiviteit en diversiteit. Bovendien voelen medewerkers die via Open Hiring zijn aangenomen zich vaak gemotiveerd en dankbaar voor de kans die ze hebben gekregen. Dit kan leiden tot hogere prestaties en productiviteit op de werkvloer, terwijl u als werkgever tegelijkertijd een verschil maakt in het leven van mensen die het moeilijk hebben.

De eerste stappen bij Open Hiring

Kortom: Open Hiring biedt een innovatieve manier om nieuwe medewerkers aan te nemen en helpt u bij het vinden van geschikte kandidaten, terwijl u tegelijkertijd uw bedrijf laat groeien en een verschil maakt in de samenleving.

Overweegt u om Open Hiring in te zetten bij uw wervingsproces? Wij adviseren u graag. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek wat Open Hiring voor uw bedrijf kan betekenen.

Close Menu