Skip to main content

Bij Patina Dakdenkers staat betrokkenheid centraal. Bij het werk, bij collega’s, en bij de maatschappij. Het is dan ook niet gek dat Patina hier op diverse gebieden in opvalt. Patina biedt plek aan twee medewerkers via IJmond Werkt! , maar ook via andere organisaties (Werkreturn) wordt werk geboden aan bijvoorbeeld statushouders. Dit, in combinatie met hun no-nonsense cultuur, de fantastische begeleiding en de sfeer op de werkvloer maakt Patina één van de kanshebbers op de IJmond Werkt! award!

Bij Patina werken Freek en Gino via IJmond Werkt!. Freek is monteur Valbeveiliging  en Gino is Magazijnmedewerker. Esther van der Zee is verantwoordelijk voor personeelszaken bij Patina en vormt de schakel tussen de Dakdenker en IJmond Werkt!. “Bij Patina is het een soort vanzelfsprekendheid dat iedereen een kans krijgt. Dat hoort er bij en dat vinden we heel normaal. We zijn wat dat betreft echt een familiebedrijf. Veel mensen uit dezelfde families werken bij ons en vaak ook samen. Dat zorgt voor een hele prettige sfeer op de werkvloer.”

Gino werkt samen met Willem en Johan in het magazijn. Hierover zegt de jobcoach van IJmond Werkt!: “Als ieder bedrijf de twee magazijnbeheerders van Patina als begeleider in huis zou hebben, dan zou er voor heel veel mensen met een arbeidsbeperking een mooie toekomst mogelijk zijn.” Esther beaamt dit: “Gino is echt één van hen. De aanwezigheid van Gino maakt hun werk leuker, de mannen krijgen veel energie van Gino. Ze hebben ontzettend veel lol samen, lossen dingen op met humor. En het is daarnaast enorm leerzaam. Wat dat betreft levert het meer op dan dat het kost.”, aldus Esther.

“Wij hebben wel het geluk dat Willem en Johan de begeleiding van Gino zo feilloos oppakken. Om het te laten slagen moet je wel iemand in huis hebben die hiervoor openstaat, het heeft geen zin om het op te leggen. Dat is ook een tip aan collega-werkgevers. Vraag rond wie er voor openstaat, of wellicht ervaring heeft met mensen met een (arbeids)beperking, binnen de familie of anderzijds. Dat kan een enorme plus zijn. IJmond Werkt! biedt ook trainingen in het begeleiden op de werkvloer (Harrietraining), dat helpt ook mee.”

“Gino staat altijd klaar om iedereen te helpen, en daarom past hij zo goed bij ons. Een stapje extra zetten, voor je werk en voor elkaar, dat is het Patina-DNA!”.

Patina heeft in november 2019 de IJmond Werkt! Award gewonnen.

Close Menu