Skip to main content

Ook in de IT-branche heerst een groot tekort aan mankracht. Bovendien zijn vrouwen en mensen met verschillende culturele achtergronden ondervertegenwoordigd. Het was daarom dinsdag 1 november IT-oriëntatiedag in de Koepel in Haarlem. Iedereen met interesse in IT was welkom om te ontdekken hoe veelzijdig de branche is.

Het evenement werd georganiseerd door het WerkgeversServicepunt (WSP) Zuid-Kennemerland en IJmond en ZKIJ Werkt Door, in samenwerking met Techgrounds, platform voor IT-banen. ‘Het doel van de dag was om belangstellenden bij elkaar te brengen en alle vragen die leven te beantwoorden’, vertelt WSP-adviseur Pascal de Zwart die samen met collega Chris Duijn verantwoordelijk was voor de organisatie.

Zo’n achtendertig belangstellenden kwamen af op het evenement in de Koepel in Haarlem, een locatie die met z’n zakelijk, creatieve uitstraling perfect paste bij de IT-branche. ‘De belangstelling was goed en de reacties waren enthousiast’, blikt Pascal terug. ‘Het publiek was heel divers, er waren zowel jongere als oudere mensen, met en zonder ervaring.’

Een baan bij je skills

‘We werken al langer samen met Techgrounds voor individuele arbeidsbemiddeling. Dit was de eerste keer live en voor een groot aantal mensen’, aldus Pascal. Techgrounds helpt werkzoekenden en mensen die willen omscholen, ontdekken welke IT-baan past bij hun kennis en vaardigheden. Ze hebben daarvoor een oriëntatietraining ontwikkeld en ze werken samen met IT-opleiders. Deze opleidingen met baangarantie variëren in duur, de kortste opleiding is zes weken en de langste zo’n negen maanden.

Programma

Ruben Nieuwenhuis van Techgrounds hield in de ochtend een inspirerende presentatie. Hij sprak duidelijk de taal van zijn publiek, want er werd geboeid geluisterd. Hij liet oud-deelnemers aan het woord over hun ervaringen en hij nam alle tijd voor vragen uit de zaal. ’s Middags presenteerde een aantal opleiders zich en konden de belangstellenden met hen in gesprek. Daar zijn de eerste contacten voor vervolgstappen gelegd.

Adviseurs van het WSP begeleiden werkzoekenden die vallen onder de Participatiewet of de WW bij het vervolg. Werkgevers die deze werkzoekenden aannemen, kunnen mogelijk gebruikmaken van financiële voordelen.

Begin 2023 volgt er een nieuwe IT-Oriëntatiedag.

Bent u werkgever in IT en hebt u interesse in nieuw personeel? De mensen van het WSP helpen u graag verder!

Close Menu