Skip to main content

Ruim 350 werkzoekenden en 60 bedrijven hebben deelgenomen aan de eerste editie van het Werkfestival dinsdag 6 juni op de Nova Campus Beverwijk. Dit werd georganiseerd door het WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland en de IJmond, Nova College en ZKIJ Werkt Door. Het ochtendprogramma bood werkgevers inspiratie rondom het thema ‘arbeidsinclusiviteit’. In de middag spraken werkzoekenden in festivalsfeer met werkgevers uit Zuid-Kennemerland en IJmond. 

Het Werkfestival werd geopend door Jan Wieger Hof, directeur van Nova Campus Beverwijk. Daarna bracht de dagvoorzitter Rob Wieleman het gesprek over inclusief ondernemen met deelnemende bedrijven uit diverse sectoren op gang. 

Een inspirerend personeelsbeleid 

Ondernemer Laili Ishaqzai inspireerde de aanwezigen met haar personeelsbeleid. Zij zoekt niet naar nieuwe werknemers voor bijvoorbeeld managementfuncties en investeert veel in haar personeel door hen kansen te bieden zich verder te ontwikkelen. Daarnaast vertelde zij over haar goede ervaringen met WSP ZKIJ bij het zoeken naar medewerkers voor haar duurzame onderneming Molano. Dit groeiende bedrijf is actief met het refurbishen van apparaten in de telecomsector en biedt optimale mogelijkheden om stagiairs en mensen met een beperking werkervaring op te laten doen. Inclusief ondernemen in de praktijk met medewerkers die zelf ook vertrouwd zijn met andere culturen of die willen ontdekken, omdat het bedrijf op vier continenten actief is. 

© JudithCapponFotografie

Een leven lang ontwikkelen 

Practor Circulair Ondernemen en Smart Maintenance Daisy Beelen vertelde en liet zien welke andere mogelijkheden er naast de reguliere beroepsopleidingen zijn. Het doel is om (toekomstige) werknemers te ondersteunen bij het ontwikkelen van specifieke competenties en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Tegenwoordig zijn er diverse manieren van een leven lang ontwikkelen: van een bbl-traject tot aan een praktijkleerroute. Er is veel maatwerk mogelijk, zoals bijvoorbeeld een zorgopleiding voor anderstaligen. Het Nova College biedt waar nodig persoonlijke begeleiding op maat.  

Niet kijken naar het cv, maar naar motivatie en potentie 

Oprichter Bas Turk van Tommy Tomato, dat warme lunches voor het basisonderwijs regelt, vertelde hoe hij als ondernemer zijn team samenstelt. Door niet te kijken naar het cv van een sollicitant maar uit te gaan van de persoonlijke motivatie en de potentie van het individu heeft hij inmiddels tachtig werknemers van alle leeftijden, inclusief gepensioneerden, die met veel plezier een bijdrage leveren aan zijn bedrijf. 

© JudithCapponFotografie

Dromen waarmaken 

De ochtend werd afgesloten door oud-circusdirecteur Alex Sijm. In zijn inspirerende verhaal over zijn loopbaan liet hij zien hoe hij, ondanks zijn lichamelijke beperking, zijn droom met ups en downs waar heeft gemaakt.

Vervolgafspraken en goede matches 

In de middag bezochten meer dan 350 werkzoekenden het festival. In een zomerse en ontspannen sfeer konden zij kennismaken met bedrijven uit diverse sectoren. Op het inspiratieplein kreeg men bijvoorbeeld sollicitatietips en via een VR-bril een indruk van verschillende beroepen.  Onder het genot van een snack of een ijsje werden nieuwe indrukken gedeeld en mogelijke vervolgstappen besproken. Een dj en enkele complimentenmeisjes trakteerden de aanwezigen op vrolijkheid en positiviteit. De vele ontmoetingen tussen werkzoekenden en werkgevers hebben geleid tot vervolgafspraken en hopelijk definitieve goede matches. 

© JudithCapponFotografie

Bekijk hieronder de aftermovie!

Blijf op de hoogte van komende evenementen 

De eerste editie van het Werkfestival mag dus met recht een succes genoemd worden! Bent u benieuwd naar de komende evenementen, of wat het WerkgeversServicepunt voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op en volg ons op Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven.  

Close Menu