Skip to main content

Foto: Adam van Noort

Hogeschool Inholland in Haarlem is tijdens de Week van het Werk uitgeroepen tot de winnaar van de Participatieprijs voor werkgevers in de regio Zuid-Kennemerland 2023. De onderwijsinstelling is geprezen voor het duurzaam doorvoeren van inclusief werkgeven. De vakjury benadrukte de uitdaging van het implementeren van een inclusief beleid binnen een grote organisatie zoals Inholland, die 2.700 werknemers heeft, waarvan 650 in Haarlem. De jury prees ook de integrale aanpak van de instelling, waarbij aspecten als beleid, hrm-vakmanschap, communicatie, samenwerking en begeleiding met elkaar samenhangen. 

De jury had ook lof voor de andere twee finalisten, Iber Lengua en TommyTomato, die zich onderscheiden in respectievelijk taal- en cultuurtrainingen en het verzorgen van warme groentelunches voor basisscholieren.  

De werkgeversprijs belicht voorbeeld-werkgevers op het gebied van inclusief werkgeven, waardoor het belang hiervan verder wordt verspreid. De prijs, die niet gebaseerd is op publieke stemmen maar op een vakjurybesluit, werd bekendgemaakt tijdens een jaarevenement in de Koepel van Haarlem, bijgewoond door 150 gasten. Dit is de vijfde keer dat de prijs is toegekend. 

Close Menu