Skip to main content

Mediabedrijf MEO is donderdag 3 oktober in Sociëteit Vereeniging Haarlem uitgeroepen tot winnaar van de Participatieprijs werkgevers 2019. De prijs is voor werkgevers die zich in het bijzonder inzetten voor het aan het werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Topprestatie
‘Met de prijs zet het Werkgevers Servicepunt (WSP) werkgevers in het zonnetje die verder kijken dan een cv’, zei Floor Roduner, wethouder Sociale Zaken en coördinerend wethouder van de arbeidsmarktregio. Naast MEO waren Record Industry (producent van vinyl geluidsdragers) en Newasco Van Houten (linnenverhuur en wasserij) genomineerd voor de prijs.

Winnaar
MEO levert mediadiensten zoals online marketing, backoffice-ondersteuning, webdesign en filmproducties. Bij deze sociale onderneming bestaat het personeelsbestand voor de helft uit medewerkers die op de werkplek extra aanpassingen of begeleiding nodig hebben. Mede-eigenaar Edwin Teljeur: ‘We zijn trots en blij met deze prijs. Wij zijn het levende bewijs dat je commerciële en sociale ambities kunt combineren. Hopelijk inspireert dit andere werkgevers.’

In beeld
In korte, eerlijke filmpjes vertelden de finalisten waarom zij dit doen en hoe zij dit doen. Ze vertelden over hun succes maar ook over de drempels die zij tegenkomen.

Staatssecretaris
Felicitaties, dank en complimenten voor alle genomineerden waren er van Tamara van Ark, staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij was onverwacht verhinderd en sprak daarom de finalisten via beeld toe.

Initiatief
De Participatieprijs werkgevers is een initiatief van het WSP Zuid-Kennemerland en IJmond. Voor de regio IJmond is er al vele jaren de IJmond Werkt! Award en voor Zuid-Kennemerland is er sinds vorig jaar deze prijs.

Week van het Werk
De uitreiking van de prijs was ook de afsluiting van de actieweek Week van het Werk, ook een initiatief van het WSP Zuid-Kennemerland en IJmond om werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen.

Tekst: Cindy Rodenburg 

Close Menu