Skip to main content

In Nederland zijn er momenteel 125.000 mensen met een arbeidsbeperking die geen werk hebben. Terwijl er in verschillende sectoren, waaronder de productiesector, een groot tekort is aan arbeidskrachten, blijft dit potentieel grotendeels onbenut. Secrid, de Nederlandse marktleider in pasjeshouders, besloot hierom op de Dag van de Arbeid een nieuwe campagne te starten om bedrijven en ondernemers te inspireren. 

Het doel van deze campagne is om bedrijven en ondernemers in de maakindustrie te inspireren om meer samen te werken met regionale participatiebedrijven. Deze bedrijven spelen een cruciale rol in het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een arbeidsbeperking.  

Samenwerking met Cedris en regionale participatiebedrijven 

De campagne is een samenwerking tussen Secrid, de landelijke brancheorganisatie Cedris en de regionale participatiebedrijven Spaarne Werkt, DZB en Werkse. Deze participatiebedrijven zijn al 15 jaar een vaste partner van Secrid voor de assemblage van hun pasjeshouders, waarbij permanent 150 medewerkers betrokken zijn. Dit is een prachtig voorbeeld van arbeidsparticipatie binnen de Nederlandse maakindustrie. 

Bekroonde inspanningen en educatieve film 

Secrids inzet voor arbeidsparticipatie werd in 2021 beloond met de jaarlijkse Participatieprijs voor werkgevers in de regio Zuid-Kennemerland. Als onderdeel van de huidige campagne is de korte film ‘Valuing capabilities’ geproduceerd, die de verhalen en vaardigheden van deze werknemers in de schijnwerpers zet. 

Met deze campagne hoopt Secrid een brug te slaan tussen de vraag naar arbeidskrachten in de productiesector en het beschikbare aanbod van gemotiveerde werknemers met een arbeidsbeperking. 

Close Menu