Skip to main content

Op 22 mei vond Surf naar je job plaats in Zandvoort: een banenmarkt waar werkzoekenden kennis konden maken met verschillende werkgevers uit de regio. Er waren werkgevers aanwezig uit de horeca, zorg, techniek, logistiek en meer: zo konden werkzoekenden bij bedrijven uit verschillende branches ‘proeven’ van kansrijke beroepen.

De banenmarkt werd goed ontvangen door zowel werkgevers als mensen die zich wilden oriënteren naar (ander) werk. Er waren 20 werkgevers uit de lokale omgeving aanwezig, afkomstig uit verschillende branches. Veel van deze bedrijven stonden open voor zijinstromers en werkzoekenden die zich om wilden laten scholen. Het aanbod aan werkgevers was zeer divers: van het landelijk dekkende Connexxion tot de lokale kinderopvang Ducky Duck waren aanwezig. 

Volop kansen 

Ook onder werkzoekenden was Surf naar je job een succes: er kwamen circa 60 kandidaten naar de banenmarkt. Vooral het laagdrempelige karakter van Surf naar je job sprak hen aan. Iedereen was welkom, niets hoefde en er was veel mogelijk.  

Zo liep er een Syrische tolk binnen om te kijken of er werkgevers waren die openstonden voor iemand met twee rechterhanden en een goede motivatie, maar die door de taalbarrière weinig mogelijkheden vond. Ook was er iemand die wilde kijken wat er op de ‘arbeidsmarkt’ voor mogelijkheden waren. Deze kandidaat werkte wel al, maar wilde zich oriënteren op een andere branche.  

Mogelijkheden voor de toekomst 

Hoewel de banenmarkt goed werd ontvangen door werkgevers en werkzoekenden, kregen we ook een aantal tips om de volgende editie nog beter te laten aansluiten op de wensen van de bezoekers. Zo gaf een kandidaat ons mee om naast de goed verzorgde stands en catering ook van verschillende werkgevers meer interactie (in de vorm van bijvoorbeeld bewegend beeld) te laten zien. Dit nemen wij mee voor toekomstige evenementen.

Bent u als werkgever benieuwd welke andere evenementen er op de planning staan, of kunnen we u helpen met een personeelskwestie? Of heeft u naar aanleiding van de banenmarkt een tip? Neem gerust contact op, we gaan graag met u in gesprek! 

Contact
Close Menu